torsdag 13 januari 2011

Spelbolag ger billigare tågresor?

Jag fick just ett sms från en god vän som skrev att man nu kan spela på oddset om tåg kommer i tid eller blir försenade, eller hur det nu var tänkt. Har inte läst mer än dennes sms så jag vet inte riktigt hur det funka.

Om det är så att man just kan spela på om tåget kommer i tid eller inte så innebär detta en intressant form av arbitragemöjlighet eller vad man nu skall kalla det för den som reser med tåg. Hur då?

SJ har som bekant en resegaranti där man helt sonika får tillbaka pengar för tågbiljetter om tåget blir försenat. Genom att då som ett komplement spela på att tåget är i tid via spelbolaget innebär då att man "hedgar" sina utlagda billjetpengar. Tåget i tid, vinst från spelbolaget. Tåget försenat, utlagda resepengar tillbaka från SJ. Sammantaget borde man kunna skapa en mattematisk formel för att kunna sänka sina biljettpriser.

Den som skickar mig ett snyggt spelschema med uträkningar över dessa möjligheter lovar jag bjuda på kopp SJ kaffe med kanelbulle inkluderat. Så tar vi en diskussion hur detta skulle kunna tillämpas i hedgefond.

Ursäkte ironin, jag råkar sitta på ett försenat tåg....
Published with Blogger-droid v1.6.5