torsdag 30 december 2010

Nyårsbaguette del 1

Nyår står för dörren och själv skall jag på knytkalas och har fått ansvaret för förrätten som i år blir en soppa. Till det behöver man ju lite gott bröd och vad passar inte bättre än baguette (fast jag vill nog helst prova min baguetteplåt jag fick i julklapp).

"Riktiga" baguetter bakas på två dagar och då vi ska äta imorgon så behöver vi börja idag. Steg 1 i ett baguettebak är mycket enkelt.

Blanda ut några få flingor jäst i 3dl vatten, rör ned degspadet i 300gr vetemjöl special tillsammans med några skedar rågsurdeg ch rör för hand någon minut så det blir hyfsat slätt. Ställ sedan bunken inplastad i ett kyligt skafferi, (kylen funkar väl också) över natten.

På återseende imorgon!
Published with Blogger-droid v1.6.5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar