Tja vad passar bättre än att improvisera när man behöver lite bröd
Fördeg på kvällen innan:
2dl vatten
2dl grovt rågmjöl
1 dryg deciliter rågsurdeg
Allting blandades i en skål som jag lät stå framme över natten i ett sommarvarmt hus.
Placera sedan på morgonen fördegen i assistenten
till fördegen med surdeg tillsatte jag sedan
3,5dl vatten
650g Vetemjöl special
lite sirap
en näve pumpakärnor
och lite salt och någon liten flinga jäst
Körde i sassistenten ett tag (kanske 10min)
och konstaterar att jag glömde tillsätta fett men vad gör väl det
Packade upp i plastback och lät jäsa 2 timmar eller något
Sedan ut i tre bröd, varav två i korgar och lät jäsa någon timme
och sedan in i ugnen i omkring 45 min
Inte så komplicerat och bröden fick egentligen jäsa för länge då dom sjönk ihop lite men man skall nog överleva.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar