söndag 11 april 2010

Krossbröd

Fördeg
50g Rågkross
50g Vetekross
150g Grovt rågmjöl
2,5dl vatten
några gram jäst

rör ut jästen i vattnet och rör samman med krosset och mjölet. Täck över och låt stå och dra över natten.


Huvuddeg
ca. 10 g jäst
2,5dl vatten
Någon matsked mörk sirap
ca. 100g rågsurdeg
600g Vetemjöl special
salt

Rör ut jästen i vattnet och häll i assistent. Häll i surdegen, sirapen och vetemjölet. Kör assistenten i ca. 10-12min och häll i saltet efter halva tiden.


Själp upp degen i en inoljad plastback och låt degen jäsa i 1tim.


Stöt samman degen och låt jäsa en timme till.


Baka ut till 2 limpor och låt jäsa lite drygt en timme


Pudra över lite mjöl och in i ugnen (250grader), spraya med blomspruta och sänk värmen efter några minuter. Grädda brödet i ca. 50min

Resultatet


Helt okej fast jag borde haft med lite brödkryddor i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar