tisdag 27 april 2010

Söndagsbröd

Bakade lite bröd i söndags som jag glömde publicera, få se om jag kommer ihåg recepetet.

Fördeg
vatten ca. 1,5 dl
lite grovt rågmjöl
lite fullkornsvetemjöl
några gram jäst


Låt jäsa 2 timmar

Blanda fördegen med följande:
175g rågsurdeg
100g fullkornsvetemjöl
500g vetemjöl
25dl vatten
lite jäst
salt
Knåda i maskin 10min

knådad deg


Låt jäsa i plastback(färdigjäst deg på bild).


Baka ut och låt jäsa en timme eller så

Grädda sedan i ugn 225gr i ca. 45 min och spray över med vatten vid insättning.
resultatet



med reservation för att recepetet kanske såg lite annorlunda ut i verkligheten. Bröden jäste lite dåligt, oklart varför men det var nog en kombination mellan lite för mycket mjöl i degen, lite för grovt, lite kallt, lite för lite jäst eller vad man nu kan tänka sig...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar