onsdag 11 augusti 2010

Glansigt dinkelbröd

Mycket enkelt bröd som går snabbt att baka.


blanda ut en halv jäst i 5dl ljummet vatten
häll i assistenten och tillsätt följande:
3dl fullkornsdinkelmjöl
7dl Vetemjöl special
en klick honung
lite kummin
lite salt

kör några minuter så att det blir en kletig deg. Häll upp i plastback och låt jäsa ca. 45 min.

häll upp på bakbord. Slå luften ur degen och dela till i två delar och vik ihop till två limpor. Låt jäsa under bakduk i ca. 45 min till.

In i ugnen på 225 graders värme och baka i omkring 45 min.
sista minuter innan brödet är klart blandar du lite potatismjöl i kallt vatten i botten på ett glas. koka sedan upp lite vatten i vattenkokare och häll en skvätt av det kokheta vattnet i glaset så att det blir en genomskinlig "kräm"

Ta ut bröden och stryk bröden ommedelbart med "krämen" och låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar