torsdag 24 juni 2010

Grahamsbullar

Grahamsbullar är nog det tråkigaste man kan äta men men det är mat i magen det också och framförallt så går det snabbt att baka grahamsbulalr..

Standardrecept
3 dl mjölk (värmt till 37grader)
1 jästtärning
rör i hop så jästen löser sig

1/2 dl flytande margarin
en klick sirap
lite salt
5dl fullkornsvetemöl
3dl vetemjöl

Baka samman allting i maskin i 10min och låt jäsa i plastback i rumstemperatur i ca. 40min



Baka sedan ut genom att skära ut degen i 16 delar


Rulla till runda bullar, pensla med vatten och strö på valfri garnering (i detta fall sesamfrön men det funkar med det mesta) och låt jäsa i 40min.


Sedan in i ugnen på 225grader i en kvart och ta ut...
glömde visst att ta en bild när dom var klara men jag tror ni vet hur det ser ut och smakar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar