Fördeg:
Några gram jäst
1,5dl vatten
200g Vetemjöl special
lite salt
Knådas ca. 10 min
Jäs i inoljad plastbunke 3 tim i rumstemperatur
Före jäsning
Efter jäsning
Blanda fördegen med följande:
lite jäst
2,5dl vatten
400g Vetemjöl special
100g Grovt Rågmjöl
175 Rågsurdeg
Salt
Knådas i drygt 10 min
Låt jäsa i inoljad plastbunke i 90 min
före
efter
Upp på bakkbordet och knåda den lösa degen till två limpor
Låt jäsa på lämpligt sätt i 45 min
Skär några snitt och sprid över lite mjöl, In i ugnen (givetvis inte lika skiten ugn som här), 225 grader, och spraya bröden med vatten (blomspruta funkar bra)
Grädda i 45-50 min, pensla lite vatten på bröden direkt efter uttag
Resultatet
Knaprig skorpa, luftigt innanmäte. Riktigt gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar