måndag 17 oktober 2011

Höstpremiär på surdeg

Så gjordes det då premiär på surdeg igår. Ett mycket enkelt basrecept på surdegsbröd

Fördeg på kanske en dl rågsurdeg, 1,5dl vatten, pyttelite jäst för att hjälpa på traven (självförtroende fråga när det gäller att baka på surdeg) och ca. 3-4dl vetemjöl special.

Efter några timmar så ökades fördegen på med mer mjöl, vatten, lite olivolja, grovsalt, en rejäl knippe linfrön och en kryddblandning som jag hade i safferiet med mer eller mindre okänt innehåll.

Sista jäsningen innan man skickade in i ugnen var i brrödkorgar.

Första limpan av det nybakade brödet avnjöts i goda vänners lag tillsammans med en älgstek, potatis, kantarellsås och morotspudding. Mycket gott allting vill jag lova. Ska man vara lite petig så kanske man skulle jäst brödet lite till. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar