5dl ljummet vatten
1/2 jästtärning
lite smör
lite sirap
Mjöl 700gram (blandade vad skafferiet hade att erbjuda dvs lite rester av grovt rågmjöl, lite fullkornsvetemjöl och lite vanligt vetemjöl)
En näve pumpakärnor
lite brödkyddor (någon marknadsblandning jag hade i skafferiet)
lös upp jästen vattnet och häll i sirap och mjukasmöret.
Blanda sedan i mjölet
Kör i maskin kanske knappa 10min
häll upp degen i en inoljad plastback och låt jäsa 45min
Bakade sedan ut två limpor att jäsa i två korgar som jag har (dessa är i minsta laget för denna sats men man tager som sagt vad man haver). Bild före jäsning
Lät jäsa knappa 40min
Sedan in i ugnen 225grader (bakade på stenskiva) i en halvtimme (mitt blev för lite i 24 min. (har man lite stressigt så...)
voilá!
Hej!
SvaraRaderaJätte bra blogg. Tänkte bara fråga dig vart du fick tag på korgarna du låter bröden jäsa i?
Simona
Kommer faktiskt inte ihåg vart jag köpte dem. Tror faktiskt det vara antingen på ICA eller cervera eller motsvarande.
SvaraRadera