söndag 10 oktober 2010

Pinnbröd


Vad hör inte hösten till mer än underbara grillstunder med mössa och varm tröja på sig.
Här kommer därför ett riktigt gott recept på pinnbröd á la Stockman

Blanda följande:
2,5dl vetemjöl
1tsk bakulver
1/2 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
lite färska rosmarinblad
1 dl vatten

rör om så det blir en deg som du sedan stoppar i en liten plastpåse eller plastburk. Stoppa i ryggsäcken och ge dig ut på promenad med kärestan, vännerna och eller barnen till ett närbeläget vindskydd, rastplats, badplats eller vad du nu kan hitta i närområdet. Tänd en brasa och ta fram din deg och rulla den runt en grillpinne och grädda brödet över öppen eld. Brödet är klart när det släpper kring pinnen.

En liten smörklick förgyller bröden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar