lördag 2 oktober 2010

frukostbaguetter

Det skall erkännas att detta recept är mer eller mindre direkt snott från Pain de Martin men det är gott bröd ändå. Dessutom mycket praktiskt då det ger nybakt bröd till frukost även om man går upp ganska tidigt.

På kvällen
Rör ut några små ynka jästflingor i 3dl vatten i en bunke och tillsätt lite salt. Blanda sedan i 2 dl fullkornsvetemjöl och 4,5dl vetemjöl special. Täck med plastfolie och låt stå över natten.

På morgonen
Sätt på ugnen på 250grader. Häll ut den jästa och ganska så lösa degen på mjölat bakbord. Platta ut degen och vik till en kvadrat och låt jäsa 10 min. Dela sedan den lilla degklumpen i tre korta baguetter och lägg på en plåt eller bakplåtspapper alena om du skall baka på sten som jag oftast gör. Låt jäsa kanske 5-10min till. Hysta sedan in baguetterna i ugnen och grädda i ca. 25 min.

Gå och väck familjen och servera frukost med nybakta baguetter!

2 kommentarer:

  1. Vilken bok hittade du detta receptet i? nya?

    SvaraRadera
  2. Det är från nya boken ja. Fast där är receptet utan fullkorn i.

    SvaraRadera